петък, 14 юни 2013 г.

Делян Пеевски



Днес Делян Пеевски бе избран за шеф на ДАНС

Днес отново сме изправени пред предизвикателството да начертаем границите на своята търпимост. Делян Пеевски шеф на ДАНС. Това звучи кошмарно. Но, помнете, че винаги може да стане по-зле.

Затова довечера трябва да бъде заявена позиция.
София, Ларгото, Министерски съвет, 18:30
Благоевград, Американския университет, 17:00
Бургас, сградата на общината, 18:30
Варна, сградата на общината, 18:30
Димитровград, сградата на общината, 18:30
Казанлък, Лъвовата чешма, 18:30
Ловеч, сградата на общината, 18:30
Перник, на площада, 18:30
Плевен, площад "Възраждане", 18:30
Пловдив, паметник Съединение, 18:30
Сливен, сградата на НТС към общината, 18:30
Стара Загора, пред общината, 18:30

Биография на Пеевски - подробно в Капитал. Моменти:
  • скандал, в който беше замесено неговото име [...], беше свързан с приватизацията на столичната зала "Универсиада"[...]
  • към 2006 г. в биографията на Пеевски се твърдеше, че той е докторант по административен процес в ЮЗУ, каквато информация обаче няма в официалния регистър на образователното министерство.
  • 13 април 2005 г. ВСС назначава Пеевски за следовател в икономическия отдел на Столичната следствена служба. Това се случва по "втория" начин, тъй като синът на Ирена Кръстева няма необходимия стаж.
  • лятото на 2007 г. Ирена Кръстева с помощта на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев купува от Петьо Блъсков вестниците "Политика", "Монитор" и "Телеграф". Тези медии се подпомагат финансово от банката и групата фирми около Цветан Василев.
Промените в Закона за ДАНС бяха мълниеносно обнародвани вчера, 13 юни и днес вече са в сила. В резултат ДАНС дори получава нови правомощия:
  • полицейски - да задържат за 24 часа и да обискират;
  • разследващи.
А възможността председателят да бъде отзоваван предсрочно "при тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и при действия, които накърняват престижа на агенцията." е махната.

1 коментар:

Анонимен каза...

1. "Пеевски обеща да работи за държавата, без да разчиства сметки." - интересно за коя държава ще работи?
2. "Орешарски коментира пред журналисти след това, че умишлено е търсен външен специалист и кандидатурата на Делян Певески надделяла именно с това .." - и по какво е специалист .... медийни манипулации, шантажиране?