четвъртък, 27 юни 2013 г.

Отворено писмо до Мартин Захариев





Здравейте, г-н Захариев,

Пиша Ви това писмо, след като вчера получих неочаквания шанс да говоря с Вас на живо. Когато случайно Ви засякох пред Парламента, където отивах да "пия кафе", си позволих да Ви кажа, че от Вас съм най-разочарована. В началото не ме разбрахте. Обясних Ви, че не мога да приема, че именно Вие сте гласувал "За" Делян Пеевски. Вие казахте да се запозная по-добре с позицията Ви. Всъщност съм запозната с позицията Ви и внимателно я следя. Знам, че сте се почувствал фрустриран, че искате свикване на Кръгла маса, на която да седнат политическите лидери и гражданското общество. Но нямах възможност да Ви го кажа, понеже си тръгнахте. Вероятно бързахте. Затова сега Ви пиша, за да Ви доразкажа какво имах предвид, не мислете, че просто срещнах един депутат и исках да се заяждам с него. Не.

Вие, г-н Захариев, сте завършил право в СУ, преди това май Класическата гимназия. След това издавахте списание Егоист. Вероятно има и други депутати от Коалиция за България, които са разумни, запазили някакъв морал и социалистически идеали. Но заради последното гласът Ви "За" го чувствам почти като лично предателство. Егоист беше списание, което промени средата в България, с което израснаха много от хората, които в момента са на улицата. Вие бяхте човекът, който стоеше зад него. Има критики към претенциите му, окей, но истината е, че списанието разруши де що имаше комунистически стереотипи за писане, беше модерно, вдъхновяваше, караше хората да вярват, че могат да създават средата си по свой вкус, да прекрачват творчески граници. Беше важно.

И сега Вие, с хубавото си образование, с интересната си история, с вероятно умните си и забавни приятели, с целия си бизнес, се оказвате в позицията на депутат. И то се оказвате в позицията на депутат, на когото му казват как да гласува против волята му. Както онези депутати на ГЕРБ, които като не знаеха как да гласуват, молеха Фидосова да тича да звъни на Борисов. Вие такъв депутат ли сте?

Сергей Станишев Ви заплашва - и Вие се оставяте?

Волен Сидеров става шеф на Комисията за борба с корупцията и парламентарна етика - и Вие сте съгласен?

Станишев заявява, че за тях не са важни исканията на гражданското общество, а присъствието на "Атака" в Парламента - и Вие не виждате чудовищната подмяна на правдата?

Волен Сидеров обявява, че партията му ще въвежда "граждански ред" и ще арестува провокатори - и Вие сте съгласен да останете в Парламента на тази цена с тази БСП, която предпочита да остане на власт, ако ще и гражданска война да се случи?

Според мен никой разумен и отговорен човек няма място в този Парламент.

Затова ви моля. Не бъдете егоист. Подайте оставка. Имате това право. Ситуацията е извънредна и е време за нови избори, не за кръгли маси. Покажете, че уважавате демокрацията и парламентаризма, дайте знак на обществото. Член 72, алинея Първа, точка Първа. Конституцията.

Поздрави,
М.

Получих и следния отговор:
Martin Zahariev
18:44 (15 hours ago)

Здравейте Мирела,
благодаря Ви за пространното и откровено мнение. Моят депутатски стаж е едва едномесечен, за да си посипя с пепел главата за всичките безобразия на НС през последните 23 години. Политическото инженерство, сътворено в нечии сарай, респективно централи - катастрофира!!!!
За Ваше сведение виждам всичко, дори и това което Вие няма как да видите, стоейки отвън на сградата на НС.
Засега работата ми "вътре" ще има много по-значим резултат за това, което всички се борим - промяна на системата!!!! Член 72 - винаги е опция, когато преценя като крайна мярка!
Пожелавам Ви повече оптимизъм и усмивки!
Моля вижте повече в долните два линка!
Поздрави
МЗ

http://bta.bg/bg/c/BO/id/628112

http://news7.bg/Още-нещо/Мартин-Захариев-Повярвах-в-промяната-на-БСП-но-се-хванах-на-мръсно-хоро_l.baa_i.14094_b.5439.html

1 коментар:

nevincho каза...

Както всеки нормален човек г-н Захариев гледа собствените си интереси. От коеот следва, че вашето разочарование е само ваш проблем