събота, 8 юни 2013 г.

Ирония по време на криза

Лятото на 2012 вдъхна увереност на разни млади, усмихнати, що годе образовани и модерни хора, че имат сила да променят тази страна. Лятото на 2013, след изборите и съставянето на Кабинета, ги зашлеви през лицето и им каза: "От вас нищо не зависи, бе! Ало, да влезе суверенът!"

Ами да. Обаче те са си тук. И засега не им се очертава да изчезнат. Извиняват се предварително за това.

И присъствието им сякаш става все по-осезаемо. Ирония! И-РО-НИЯ! Явно тя се явява като защитна реакция на хората срещу глупостта, национализма, цигарките, АЕЦ. Вместо отчаяние. Ами да бе, гледайте:

Неновините: Както е известно, тесногръдите хора у нас искат забрани за всичко, което не им допада или не съвпада с ограничения им мироглед, независимо дали не става дума за нещо, което съвсем не ги касае, или за нещо, което хич не им влиза в работата или компетенцията.

Неновините: Пуритани и стари хора с морал, но иначе склонни да гласуват за олигофрени, изразиха възмущение от предложението. Основният им довод е, че ако във всяко заведение може да се друса, то Какао бийч ще се обезсмисли и ще бъде покрит с бетон.

Фейк Сотир Цацаров.

Фейк Мая Манолова.

Японският вън от българските училища

 • И още едно искане: следващият премиер да е НЕГРАМОТЕН! Бойко беше изчел целия "Винету" и ей к'во стана. Без повече интелектуалци във властта!
  20Me gusta ·  · 


  Samuil Petkanov · 511 seguidores
  Hace 15 horas · 
  • Здравейте! За цифровизацията питам - нали няма цифрите да са на майчин език? И ще се пуши ли в цифровизацията?
  Копирам и част от един интересен разговор, който се проведе под тази снимка:  • ML: айде да кажем не на всички чужди езици и българите да си стоят в българия поради невъзможността да общуват с други хора по света ? ;дд

   EA: DA SPASIM KLETATA MAIKA BYLGARIA!

  • MR: ne moga da kaja drugo, osven che se preklanQM pred MAJESTVoto ti!
  • KD: Току-що видях, че в СУ се преподава туркология - в сърцето на KLETA MAJKA BALGARIQ!!! Срам, резил, Содом, Гомор! България е малка, но за сметка на това бедна страна - не можем да си позволим ценният човешки капитал от будни хора, които са убедени, че правилно е да се напише "вишо", да се разпилява в учене на чужди езици и културно обогатяване - той ни трябва тук, във фейсбук, за да бори несправедливостите онлайн!
  • JY: Защо не на чуждите езици в Българските училища според мен колкото повече толкова по добре. Не на Турския език в Българските училища съм съгласен също така и за Ромски, но езици като японския ще са доста полезни за бъдещето на децата. Колко Българи говорят подобни езици. В момента образованието в България е под всякаква критика, и никой нищо не прави по въпроса. Смешно е как изказвате мнение и то е на латиница. Нали сме Българи, нали искаме да сме достойна държава, а не си правите и труда да напишете коментар на майчиния си език.
  • MR: pod[pisvam se zad vsqka duma kazana ot Juanito!!11@!

   KD: Жуанито (или е правилно Хуанито?), безотговорно твърдение като това, че японският, видиш ли, бил полезен за DECATA NA KLETA MAJKA BALGARIQ, може да дойде само от човек, който в свободното си време пише хайку и тренира карате! Това е езикът на зли, малки и жълти хора, които харесват нашето кисело мляко и поради тази причина искат да ни превърнат в свой сателит в Европа.

  • JY: Нека да кажем че е Жуанито, за да е по забавно. (Личи си чи силно се интересувате от езици.) Не виждам кое от моето мнение е безотговорно. Аз съм човек с широко скроено мислене и съм на мнение че езиците са в плус на всички. И хората знаещи повече от 2 езика, защото в днешно време всеки твърди че знае английски език, имат доста повече възможности за развитие в живота. И не говоря за езици като Ромски. Мога да твърдя че вашето твърдение е безотговорно защото в моите очи мнението ви е доста расистко. Не знам какво са ви направили, но с нещо явно доста са ви обидили. Моля ви да не правите предположения за какво правя в свободното си време. Но за едно сте права тренирал съм подобен спорт. Препоръчвам Джудо и на вас. Може да ви отвори очите, да погледнете и от другата страна на нещата, да ви научи на дисциплина, стриктност, и кой знае да науяите някоя друга дума. И да видите че не са толкова лоши хора колкото си мислите. Следващия път изказвайте вашето мнение по даден казус а не неща който сме чули по телевизията или прочели. "Don't judge a book by its cover." Аз говоря от неща който съм преживял или видял с които съм изградил мнение. Не се вияите от медийте всички знаем че това е най силното оръжие за маниполация на обществото. Надявам се да не съм ви обидил с нещо ако е така искренно се извинявам.

Няма коментари: