понеделник, 30 юли 2012 г.

Обединени идеи за България




Неправителствената организация Обединени идеи за България (включваща умни български младежи, учещи основно в чужбина, които искат да практикуват у нас) си търси участници за конференция между 3 и 6 септември тази година. Идеята е създаване на 8 различни комисии, които да симулират дейността на български министерства (например труд и социална политика, регионално развитие и благоустройство, околна среда) - демек в рамките на 4 дни да се държат като дисижън мейкъри. Учениците от 10, 11, 12 клас и студентите са с предимство, но основният критерий е кадърност, а не възраст, така че в това отношение могат да се правят компромиси.

Ще се дискутират конкретни проблемни теми, зададени от председателите на комисиите, и всяка комисия ще състави граждански проект, който да носи положителна промяна в конкретната сфера. Освен това след края на конференцията проектите ще бъдат реализирани от участниците.

Доколкото разбрах, още има места в комисията по труд и социална политика, както и в комисията по околна среда. Лектори там ще бъдат съответно Яна Бюрер Тавание и Борислав Сандов, което е сигурен знак, че тези комисии ще бъдат особено интересни.

Ако ви се участва, разгледайте тук и попълнете формулярите.

Няма коментари: