вторник, 23 април 2013 г.

Мирослав Найденов под крилото на bTV




Като видях обикалящото видео от Господари на ефира, уличаващо bTV в задкулисни гласове, които забраняват задаването на неудобни въпроси (в случая относно разследването срещу бившия министър на земеделието от правителството на ГЕРБ Мирослав Найденов), реших, че може да е монтаж. Но го потърсих на страниците на самата телевизия. Ето и истинското видео, без господари. Предаването се нарича "Лице в лице", водещи са Димитър Цонев и Цветанка Ризова, а записът е от 3 април. Гласът не е монтаж. Частта за Мирослав Найденов започва в 12:08, а гласът се чува в 12:19:

"Лично те помолих това да не питаш"

"Ти нормален ли си"

"Митко"

В 12:32, 12 секунди по-късно, ни в клин, ни в ръкав Цветанка Ризова сменя темата на Доган и опита за покушение срещу него. Продажница. Продажници. Излишно е да уточнявам, че това е абсурдно и е чудовищен гаф, доказателство за потъпкването на свободата на словото в bTV. Чудя се кога ще изтрият записа от видеото. Но дотогава - тези, които го видят, ще са наясно, че някой плаща на най-гледаната българска телевизия да не задава неудобни въпроси срещу Мирослав Найденов.

Сещам се за няколко рендъм факта около него, свързани с темите, които следя:
Изобщо, Найденов безспорно е създал добри приятелства през последните 4 години. Толкова добри, че има достатъчно хора, които биха се заели да плащат на продажни медии и журналисти да не досаждат на зрителите, напомняйки им, че срещу него са повдигнати 3 обвинения - за обещан подкуп, за принуда и за злоупотреба със служебно положение.

Още от серията как bTV:
1) "забравя" да излъчи кадри от масовия протест на 13 юни 2012 г.;
2) разпространява манипулативни кадри;
3) се гордее с честитките от Бойко Борисов;
4) един напуснал репортер разказва за манипулативните репортажи в телевизията.

Няма коментари: