четвъртък, 21 юни 2012 г.

Жалба срещу бТВПускаме жалба до Георги Лозанов, председател на СЕМ с молба да вземе мерки срещу манипулативните репортажи на бТВ и по точно този от вчера.

Текстът първоначално е пуснат от ЗаВитоша и техни съмишленици. 

Нищо не пречи да напълним пощата на СЕМ с жалби от всеки, който не е съгласен телевизията да манипулира зрителите си /нашите майки, бащи, баби, съседи и т.н./ по този долнопробен начин. Идеята е да им покажем, че са наблюдавани, че следим всяка тяхна стъпка и вече не могат да правят каквото си искат. Ако не го правим ние, които имаме достъп до интернет и информирани приятели, няма кой друг.office@cem.bg


Аз пуснах почти същия текст като на ЗаВитоша, добавих няколко неща и прикачих снимките от вчерашния ми пост. Направете го и вие, не можете да си представите колко е важно да се борим срещу манипулативните медии. 

До Георги Лозанов
Председател 
Съвет за електронни медии

Уважаеми г-н Лозанов,

На 20.06.2012г. в обедните новини на bTV (в 12 часа) бе представен репортаж – пряко излъчване на контрапротеста на планинските общини в България от площад Народно събрание. В тях бе показан и Филип Цанов – един от организаторите на протеста.
Паралелно с него, във втори прозорец на екрана излязоха кадри от флашмоба от петък (15.06). Над тях имаше надпис: „В подкрепа на Закона за горите“.
Според мен резултатът от този журналистически подход е, че зрителят не получава обективна информация. Заснетите от протеста на Орлов мост се оказват участници в контрапротеста на планинските общини! Считам, господин председател, че с това предаване bTV нарушава Закона за радиото и телевизията (чл. 10) и искам СЕМ да се произнесе официално по този въпрос.
Прилагам и снимка от емисията.

С уважение,
[Ти]

Няма коментари: