четвъртък, 7 април 2011 г.

Салата



Когато някой ме пита дали мога да готвя, си придавам максимално сериозен вид и заявявам, че мога да правя салата. Това предизвиква смях, естествено. И с темата се приключва бързо. Обаче напоследък ставам все по-добра в това начинание и забелязвам, че и пазарът предлага все повече разнообразие за такива като мен. А преди малко повече от година се прехласвах от Дианините възможности в Лондон, току що научила какво е Айсберг. Вече и в супермаркетите у нас се предлагат измити и изсушени салати, които са готови за чинията - най-вече зелена салата, рукола, айсберг и мини спанак. Засега са доста скъпи, особено миксовете; в Пикадили и Била - около 4 лв. за 150 грама. Но мисля, че това е защото българските производители още не се замислят накъде отиват нещата с българските домакини. Най-популярната марка идва чак от Италия. Но пък има и други варианти. В един малък плод-зеленчук срещу Баш Бара на Иван Асен вчера си купих 50 гр. рукола и малка салата айсберг, и двете за по 1 лв. И преди да сме усетили, правенето на салата се превръща в изкуство. Доказва го това видео, което ми даде Мартин, след като се измори да ми обяснява как да си направя сама дресинг:

Няма коментари: