събота, 2 април 2011 г.

4 стаи„4 стаи” е най-новото барче в София и има всички шансове да се превърне в едно от най-посещаваните, особено ако съдя по снощното му откриване.

Всъщност първото изречение не е правилно. Барът не е нов и преди съществуваше под същото име, но на различно място – в Лозенец срещу „Кроспойнт”. Там обаче беше тесничко, тип мазе, ту работеше, ту не, малко хора го знаеха, защото беше леко забито в уличката.

Новото „4 стаи” е на Ангел Кънчев, точно до бившия „Искейп”, настоящ „Ноу мърси” (вероятно чалга). На две минути е от Славейков и на една от Гарибалди. Намира се на втория етаж в някаква кооперация и е су-пер просторно, с което ме спечели веднага. С простора, височината и прозорците се различава от подобните като концепция мазенца. От друга страна прилича на по-бедния, но по-симпатичен брат на „Апартамента” на Малките 5 (а и собствениците изглеждат ненатрапчиви).

Вчера като си тръгвах към 11 имаше огромна опашка, която чакаше, за да влезе (пред втрещените погледи на „Ноу мърси” бодигардите). Пред тоалетната имаше около 50 човека. Някакъв тип се опита да се предреди, твърдейки че той е за мъжката (каквото разделение всъщност няма), с което обяви открита война на всички жени наоколо и не просто не успя да се предреди, но и вероятно все още чака реда си.

Музика нямаше в началото, после се чуваше все едно си на парти в зала и си пред залата – туп туп туп, нищо повече. Миришеше на лак навсякъде. Единствените две тоалетни не се заключват, а едната дори не се затваря. Четири стаи реално няма, а е просто едно голямо хале.

Персоналът обаче е много мил. Справиха се смело с всичките хора, искащи Шуменско в един и същ момент. Тоалетните може да са само две, но пък има и две големи огледала. Мебелите са яки, големи, удобни дивани, килими, приглушена светлина в едната страна и ярки лампи с джага в другата.

Въобще хареса ми.

3 коментара:

eeasss каза...

+1, Отдавна чаках да отворят подобно местенце, което НЕ е в мазе и има достатъчно въздух за всички :)

zarichinova каза...

Само да работи, защото вчера като минахме оттам към 11, не беше отворено, моля ти се :)

eeasss каза...

Странно, може да са празнували успешното откриване петък вечер :D (или да са оправяли щетите)