вторник, 17 септември 2013 г.

Уроци по фарси



Ако на някого му се учи фарси (персийски, ирански), езика, на който се говори в Иран и Афганистан и който не е толкова сложен, колкото изглежда, понеже е от индоевропейското семейство, ето едно предложение:

Уроците ще се дават с помощта на специалност "Иранистика" в СУ и "Дружеството на приятелите на персийския език и култура в Република България" през 2013/2014 г.

Освен персийски, ще има и теоретични предмети, които звучат супер интересно:

Изкуства и занаяти на Персия и Иран
Религиозно-философски учения в Персия и Иран
Иран в контекста на международните отношения
Масмедии в ИР Иран

Таксата е по 360 лв. на семестър, а стартът - 15 октомври.

И още един - от Културното представителство на Иран, съвсем апокрифен, на който попаднах случайно, защото за него дума не се споменава на сайта им. Иначе е 80 лв. и продължава до март.

4 коментара:

Анонимен каза...

Хммм, защо пропусна да споменеш, че пълната стойност на курса е 1440 лв. (без учебниците/литературата), и ако не го изкараш целия няма да те допуснат до държавен?

zarichinova каза...

хей! ти да не си от конкуренцията?

на въпроса - защото, ако човек се записва, първо би пробвал/а само един семестър, после може да се ожени за някоя персийка с вити вежди или да замине за павликени да работи в агенция митници, или да осъзнае, че е твърде глупав за такъв език и туй то. освен това 360 лв. хич не е много за един семестър чужд език, особено като е толкова непопулярен. а относно държавните - това пък, да ти кажа, ми е последна грижа :)

Анонимен каза...

Здравейте!
Бихте ли ми казали къде е ударението на думата „фарси“ на български?
фАрси или фарсИ?
Благодаря много!

zarichinova каза...

здравей, по-скоро е на "И". но иранците имат специфично произнасяне на гласните - много по-удължено. можеш да чуеш местни тук: http://forvo.com/word/%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C/#fa