четвъртък, 14 януари 2010 г.

Времето на протестите?



Мария Силвестър правеше репортаж на днешния протест срещу промените в Закона за електронните съобщения. Което е сравнително показателно за типа хора, които бяха пред Народното събрание. Както казаха преди малко по бТВ, "десетките протестиращи". Аз минах оттам за 10 минути. И дори плакатите "Ние не искаме ЕС", скинарчетата, редовните анти-всичко хора, "зелените", раздаващи хартиени брошури не ми пречеха и мислех да поостана. Обзе ме колебание в момента, в който си дадох сметка, че песента, която слушаме, не е на запис, а е на живо и я пее Васко Кръпката. Забързах към "Шишман", когато след него излезе представител на някаква неясна политическа партия, който усилено почна да се кара от трибуната и ни накара да извикаме три пъти "България", като и той самият го направи, а микрофонията очевидно не го смущаваше.

Абе с три думи - не се получи.

Чудя се дали заявилите участие се отказаха, след като МВР даде на заден за интерфейса, дали не им пука, дали ги домързя или... просто времето на протестите отмина. Нужно ли е хората изобщо да излизат на улицата, когато могат да протестират в интернет и то качествено? Трябва ли да ходим до жълтите павета, при положение, че вдигаме достатъчно шум и от вкъщи? Или пък просто правителството още не си го е заслужило?

2 коментара:

Анонимен каза...

Mirela,mislq 4e si napulno prava za tova koeto kazva6,no trqbva da vzeme6 pod vnimanie fakta,4e se namirame v BG,koeto hi4 ne e malovajno!

zarichinova каза...

Какво имаше предвид с БГ - тук хората са пасивни, политиците прекалено зле или блогърите прекалено шумни?:)