вторник, 18 ноември 2008 г.

БСП в трамвая



Официален клип на БСП. Рекламирал 47-мия конгрес на партията, ама така и не разбрах защо. Сигурно много "храна" ще похапне Сергей във връзка с него, ама все пак на мен ми беше забавно, докато го гледах. И ако си затворя очите за самата БСП като партия и управлението й през последните 3 години, смятам, че идеята е добра. Целят се явно към младите с модерни средства, в същото време предизвикват носталгия у старите с ретро трамвая и самия Стефан Данаилов като икона на миналото им, който все пак е и настоящ високорейтингов червен политик. И ако се опитам да анализирам Сергеевото поведение по най-позитивен начин, мога да заподозра, че у него живее мазохистично чувство за хумор и е готов да се бъзика със себе си. Особено след като в последните няколко седмици не спират нападките към него за сексуалната му ориентация от страна на столичния кмет. А има ли по-лесен начин да предизвикаш у българите асоциация към хомосексуалност от това да седнеш на ватманската седалка?

6 коментара:

Konstantin каза...

София. Във връзка с получени сигнали от обезпокоени граждани, че неквалифицирани водачи управляват трамваи, Столична община апелира софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да подпаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев. Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3-месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление. Още преди курса кандидат - водачите полагат психо-тест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние, съобщиха от пресцентъра на общината.
Столична община призовава гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт. Предупреждаваме, че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве. Напомняме на гражданите, че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет- система, се казва в съобщението.
По повод получените сигнали, Столична община е изпратила запитване до КАТ, дали лицето Сергей Дмитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса.

zarichinova каза...

Ох, много се смях. Ама все пак има ли право сериозна институция като Столична община да предизвиква толкова смях? В смисъл - има ли право ББ да използва средствата, предоставени му от гласоподавателите, за евтини подигравки с основния му политически опонент? Това сериозно.

Konstantin каза...

Недей да търсиш под вола теле. (Без каквито и да е намеци за прилика с действителни лица от клипа.)

Това е римейк на сцена от "На всеки километър", в която Митка Гръбчева се качва на трамвая в движение, гонена от полицията, а не провокативна реплика на Бат' Бойковите съмнения в мъжествеността на премиера.

Клипът е абсурден, фалшив, карикатурен. Т.нар. ни премиер продължава да се държи като човек, който не може да си намери мястото. След като кара мотор, изяви се като комик от трибуната на Парламента, участва в рафтинг, пуска техно на Бузлуджа, вися в необезопасен лифт (като доказателство за особена смелост!!!), другарят Станишев достигна до нови висини на собствената си инфантилност и реши да се пробва и като актьор. И най-тъжното в цялата история, че във всичките си превъплъщения като че ли се справяше по-добре отколкото като министър-председател...

zarichinova каза...

Пропускаш фактът, че е и водолаз!:) За лифта - не мисля, че резултатът беше целен. А въпросът ми беше относно реакцията на Столична община, която също е не по-малко инфантилна. За съжаление се водя от принципа на по-малкото зло и чисто като лично впечатление той ми е по-симпатичен от ББ, Петков, Овчаров, Първанов, Доган и т.н. Поне предизвиква смях, а не желание за незабавна емиграция.

Konstantin каза...

Е шефът на лифта каза, че е бил предупреден, че лифтът не е преминал необходимите тестове. Иначе и аз не вярвам висенето да е било хитът PR ход :-)

Като не могат да направят градския транспорт що-годе поносим, поне проявиха някакво чувство за хумор.

Иначе е ясно, че некоректно се ползват държавни средства като предизборна кампания.

praradko каза...
Този коментар бе премахнат от автора.