неделя, 2 ноември 2008 г.

Бойко Борисов относно Възродителния процес„Трябваше като в САЩ, дава се един списък с имена, избира се първото име, което да е българско и второто вече да е на бащата. Считам, че това, което беше наложено тогава във фамилиите - да си Мехмед МехмедОВ, това е един добър вариант. Не целите, а методите на Възродителния поцес са порочни.” Това са само част от уникалните тези, развити в студиото на „Тази сутрин” по БТВ, от уважаемия кмет Бойко Борисов в петък. Уникални с липсата на елементарна политическа дипломация.

„Не трябва българските имена да завършват на „ов” и „ев”, всеки има право да се казва, както иска. Мисля, че и за новото поколение българи, и за всички нас този процес е отишъл в историята с всичките си недостатъци”. Това пък кметът го каза днес на Карбовски в „Пропаганда”. Въпреки че изрично се зарече, че няма да се извинява за петъчните си думи.

„В България има български граждани, в Турция – турски, в Сърбия – сръбски. Затова има граница, затова има държави. Ако се чувства турчин, да си отиде в Турция.” Това е друго изказване от петък.

И пак от днес: „До скоро бях критикуван, че ходя на сватби на моите приятели-турци.” Момент, г-н Борисов, нали искахте всички в България да се чувстват българи... сега сам наричате свои приятели „турци”. Те трябва ли да напуснат страната или могат да продължат да се наричат „турци”, но да Ви се закълнат, че дълбоко в душата си не са такива?

Това противоречие може да се обясни или с разтройство на личността, при това доста сериозно и притеснително, или с подценяване паметта на зрителите/слушателите. Стряскащо е, че този човек догодина по всяка вероятност ще се грижи и за външната политика на България. Завива ми се свят като си представя негов коментар за ситуацията в Грузия, примерно или пък за независимостта на Косово...

Прибавям и бонус: няколко други цитата от „Тази сутрин”, ама не ми се коментира, защото от просто забавни се превръщат в плашещи, като почна да мисля...

„Аллах ли му е, Бог ли му е, който му е там, да го прости” /във връзка със самоубийството на Ахмед Емин/.
„Не бих си позволил да говоря против колегите от „Атака”, към тях имам необходимото уважение и респект.”
„Все едно не аз съм бил пожарникар, а те двамата са били” /става въпрос за премиера Станишев и президента Първанов, които го обвиняват, че пали етнически пожар в България/.За повече информация:
ето тук
и тук

Няма коментари: