четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Nick Cave & PJ Harvey - Henry Lee

Когато Поли Джийн Харви и Ник Кейв се срещат за снимките на това видео, се познават съвсем бегло, поне не на живо. Слагат ги на пейка, без план, без репетиции и включват камерите. По това време Поли Джийн вече е завоювала името на една от най-талантливите и интересни жени в модерната британска музика. Година по-рано е изпяла Satisfaction заедно с Бьорк. Ник Кейв е икона. Той е австралиец, на 38. Tя е на 26. Снимките продължават 4 минути. 4 минути, в които неспирно си търсят ръцете и очите, в които Ник почти не намира време да погледне камерата. След това стават гаджета.

Днес прочетох тази история - бях гледала клипа и преди, но мислех, че е плод на любовта им, а не обратното. И колкото повече го гледах, толкова по-склонна бях да повярвам на нея. От енергията, която излъчват един към друг, ме побиват тръпки.

Останали са заедно по-малко от година. После Кейв се оженил за манекенка и се отдал на тих семеен живот. Харви направи дълга кариера, като изненадващо издаде един от най-силните албуми за миналата година. Не съм чула да е обвързана.

Няма коментари: