вторник, 2 октомври 2012 г.

Човек на годината 2012







Търси се Човек на годината! Ако се сещате за човек, който ви е впечатлил през последната година, който ви е вдъхновил с действията си, с каузите, за които се бори, който е променил средата ви, мисленето - вашето, на съседите ви, на политиците, който ви е провокирал, мотивирал, насърчил, събудил, накарал ви е да се усмихнете, да повярвате в нещо, в себе си или пък да се замислите... можете да го номинирате за "Човек на годината 2012" ето тук. Не е нужно да бъде един човек, може да са много, да бъдат цяла организация, която е постигнала нещо значимо. (Примерно аз миналата година номинирах „За да остане природа”.) Решението е ваше. И имате един месец - до 31 октомври.

Кампанията се организира от Български хелзинкски комитет (БХК) за пети път, а тази година журито включва адв. Маргарита Илиева и Яна Бюрер Тавание от БХК, журналистите Иван Бедров и Петя Владимирова, съдийката Мими Фурнаджиева, председателката на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова, експертът по медийно право Нели Огнянова и художника Христо Комарницки.

Досега наградата е била връчвана на:

2011: Съюз на съдиите в България за смелостта да се борят срещу опитите на изпълнителната власт да подчини съдебната.
2010: Адв. Даниела Доковска за подкрепата, която оказа при разследването на престъпленията в домовете за деца с увреждания.
2009: Теодора Захариева за битката й срещу държавата, която не полага необходимите грижи за болните от рак хора у нас.
2008: Съдийките от ВКС Албена Бонева, Костадинка Арсова и Мими Фурнаджиева за безпрецендентното им решение в полза на хората с увреждания у нас.

Няма коментари: