четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Amnesty TV за смъртното наказание





Не знам какъв би бил резултатът, ако в България се проведе проучване върху нагласите на населението към смъртното наказание, но мисля, че е добра идея клипчетата на Амнести да започнат да се превеждат и на други езици.

4 коментара:

Анонимен каза...

аз залагам на голямо "ЗА" смъртното наказание от българите при такова проучване. всеки разбира от правосъдие в българия

aptamil каза...

В моменти на ярост и аз съм за, но като се размисля не мисля, че бих гласувала за такова нещо!

почивка малдиви каза...

Смъртното наказание си е сложен въпрос. Като гледам някои извращения се чудя как човешко същество е способно на такава жестокост и що за родители са го възпитавали. Но от друга страна, ако трябва собственоръчно да отнемеш нечий живот не е толкова лесно да поемеш отговорност. И това не те ли прави убиец на свой ред?!

почивки в чужбина каза...

Дали съм "за" това някой да измъчва хората до такава степен те да загубят живота си от болка и след отива виновникът да бъде съвсем нежно приспан...................НЕ! Аз съм против това смъртно наказание, понеже го приемам като вид бягство от страданието и мъчението, което човек заслужава, когато е посегнал на нечии живот.Нека го затворят в малка килийка без прозорец, само с едно мижаво легло, тоалетна и мивка до главата му. Без право на телевизия, разни четива и да говори със своите съседи до килия.......за цял живот. Ето това е наказание за мен. Тогава ще има време да помисли и разсъди какво сам си е причинил с тези дела.Статията е много заинтригуваща, поздравления.