сряда, 28 септември 2011 г.

... 2 (по Катуница)Започвам игра със себе си. Опитвам се да се сетя за имената на българите (ама под българи имам предвид истинските такива - тези белите българи... родолюбци, здрави мъже), които са живяли на гърба на българския народ, прехранвайки се с нелегален бизнес, които не са плащали данъци, които са се стреляли по дискотеките в краката ни, или са ни засичали по магистралите, или газили по пешеходните пътеки, или запушвали тротоарите, или тези, които са ни натрапвали скъпите си коли, или полуголите си жени, или грозните си бижута, или които са ни се смеели подигравателно от телевизорите с тъпите си сексистки шегички, или са ни ограждали плажовете, или са ни съсипвали горите, или рязали палатките с ножици, били са ни с лопати около хижите, те или техните хора, или техните деца, или техните бодигарди, или техните роднини, които никога не стигнаха до съд, или не получиха присъда, или не лежаха в затвора, или излизаха от него, когато си поискат:

Примерно Георги Илиев, Васил Илиев, Доктора, Маргините, Алексей Петров, Мето Илиянски, Пилето, Митьо Очите, Илия Павлов, Злати Златев - Златистия, Батето, Румен Гайтански - Вълка, бай Миле, Клюна, Поли Пантев, Слави Бинев, Иво Карамански, Маджо, Самоковеца...

Защо срещу тях никой не протестира? Защо не сме толкова смели да им запалим къщите, незаконните палати по морето, вилите им на Витоша? Защо не се вдигнем на протест срещу своеволието на българите в собствената им държава, а четем с отворена уста книгите за тях? Дали не се надяваме тайно, че един ден ще бъдем пичове като тях? С най-красивите жени и най-скъпите коли...

И нека сме наясно със себе си: мразим ромите, защото някой им позволява да са над закона или просто защото са роми?

1 коментар:

Анонимен каза...

1. Никой не протестира и няма и да протестира защото, както предполагам това Ви е добре известно,този вид престъпници т. н. "бели якички" създават престъпни схеми с високо ниво на интелектуална абстракция, което от своя страна ги прави трудни за разбиране ... разкриване и/или доказване.
2. Конвенционалната престъпност се характеризира с значителне дъл на рамския етнически етнос - между 22% of 30% от всички извършители (според различни източници)при положение че според преброяване 2011г. те се едва 4.9% от цялото население.
Source: http://censusresults.nsi.bg/Reports/1/2/R7.aspx
3. Тъй като конвенционалната престъпност е значително по-близко и пряко засяга в значително по-голяма степен обикновенния човек е съвсем резонно той да асоциира липсата на държавност и престъпността с понятието "цигани/роми"