петък, 27 февруари 2009 г.

Сел-визия



Мисля, че БНТ трябва да бъде закрита.

Преди не разбирах напълно хората, които я мразеха и мислех, че има нужда от една такава телевизия, която да се изхранва не само от реклами => да не е прекалено комерсиална. Но сега все повече ми се изяснява. Тази огромна сграда първо. Второ всички безумно скъпи предавания, за които от запознати лица знам, че се плащат по 20 лева само на зрителите в публиката, за да седят и ръкопляскат на такава глупост, на която никой друг не би могъл да издържи. Трето - журналистите, които се движат в компании от най-малко 4 и някои плашещи водещи. И на всичкото отгоре - липса на качество, кич и постоянно някакви тъпи скандали. От няколко дни ме тормози един определен.

Някакви драми са станали с българския изпълнител на Евровизия - не стаал и не можело да отиде в Москва, защото.... защото... ммм бил гей, не живеел в България, манипулирал вота, ммм пеел фалшиво, ааа и освен това Тони Димитрова, Йорданка Христова, Кирил Маричков, Миро от "Каризма", Данчо Караджов и Мариана Попова така били решили точка. Първо, че песента не е толкова лоша, абсолютно се връзва с целия кичозен стил на шоуто и на европейско ниво. Второ човекът не пее по-фалшиво от Каризма на живо, нито от на Данчо Караджов дъщеря му, нито особено от Кирил Маричков, за когото е неписана тайна, че той просто да пее не може. Попова пък пее, ама така се старае да го докаже, че от това боли глава после петнайсет минути.

Тони Димитрова дава просълзено пример с гласовете на Орлин Горанов, Георги Христов и Веселин Маринов. Все едно при наличието на такива гласове, бате, не може други изпълнители с български произход да имат елементарно самочувствие. Да седят в ъгъла всички и да се срамуват, че не могат да стигнат на Веско Маринов нивото! Никога!

А аз питам: вие луди ли сте, бе? Последните трима сигурно са най-големите недоразумения на българската сцена и някакви такива невинни /като мен/ хора са длъжни да слушат как те им се дават за пример през последните 50 години. Може да са направили 2-3 хита в едно друго време. Но това остава там. Дават път на нови. После и на по-нови. Смешно е в абсолютно всяко тъпо риалити шоу да се кани все същия Васил Найденов да си пее все същите песни. При положение, че има гениални музиканти като П.И.Ф., а никой не ги бройка за нищо.

Какво е това самочувствие в държава, в която хубава комерс песен се прави веднъж на две години? Държава, в която тези, които се мислят за звезди, се движат с градски транспорт? А истинските музиканти така и не излизат от мазетата и гаражите и ги слушат 100 човека, които им ходят на лайвовете в Бекстейдж и Маската. Какво е музикална гилдия? Чичковци с изкуствена коса, крадящи открай време от италианската естрада и разни комплексирани дебели лели, дето никой не им обръща внимание? Тези ли хора сега дружно унижават едно младо момче. Може всякакъв да е. Дори да е корумпирал цялото БНТ, да е музикален инвалид, да е всъщност жена, какъвто и да е - ама не е честно всички да се обединят срещу един. Просто е подло. И дразни.

И защо никой от тия не коментираше тъпия конкурс още докато течеше. Всички бездарници, които се изредиха. Стари, млади, всякви. Така или иначе един от тях щеше да спечели. Защо никой не коментира мазните водещи? Мазните гости? Ужас. Колкото пъти съм попадала на това, съм го спирала.

На мен поне ми стана мъчно за момчето.

4 коментара:

roxx каза...

ау, колко си лоша. предполагам, че искаш да кажеш реформирана, а не закрита. твърде крайно звучи. Но си права, безспорно тази зима се убедих, че няма по-тъпи предавания, водени от незалязващите тв величия, уж правени по "западен" модел, но толкова пресилено, че почти нищо свежо и стойностно не се поднася на зрителя. Но има и 1-2 бисера като неделната /или беше понеделнична/ бг кино вечер. за фън предаванията няма смисъл да говорим... аз ли остарявам или хуморът ми вече коренно се е променил.. сигурно проблемът е в моята антена.
Относно Еурошития... Съвсем честно ли не те дразни песента? Аз не можах да изтърпя повече от 20 сек. Тотална какафония. Не мислех, че след миналогодишната ни кандидатура с Дууп Зоун мога да се разочаровам повече, ала уви, винаги има накъде по-зле. Не знам колко се е обсъждал "скандала," но мога да се досетя предвид, че винаги ще се създават драми (как можем да забравим Ken Lee:)) Маги ме ъпдейтна с http://www.esctoday.com/news/read/13330 и ми стана супер смешно. Чак сега ли се усетиха, че резултатите се манипулират? Ама наистина, ако толкова хора не са го и чували този пич (вкл. и аз в това число), кой би гласувал за него? Толкова лицемерност: Кичка Бодурова си живее вув Вегас и всеки път като се прибере в БГ, я посрещат с оваций. Искам и аз!
Изобщо не съм запозната с регламента на шоуто и не знам дали кандидатите трябва да вклчат елементи от нац. фолклор в песните, обаче, ако е задължителен само поп бозавия стил, то Morandi трябва да печелят всяка год. според мен. Те са доста easy listening и поне мелодични:) А цялата тирада е някакъв пълен майтап според мен, ти чу ли Baila el Chiki Chiki?? :))))

П.С. Най-сетне написах нещо на кирилица! Извинявам се предварително за горедопуснатите грешки, тъй като ми е сефте. Гордей се с мен :)

eeasss каза...

Според мен проблема с канал 1 е че е дъравна собственост, това автоматично води до бюрокрация, надута администрация, пари които никой не знае къде отиват и т.н и т.н Мисля че, колежката над мен е права - реформа трябва и намаляване на финансите от държавата и да се оправят :>

Иначе за самото шоу Евровизия. Не мога да преценя каква е целевата аудиторя на този конкурс, като гледам журито предполагам не са младите хора, като цяло песните които съм чувал предните издания ми се струхава порядъчно бозави, ( вода ме кефеше де, супер трак си е ). A Illusion честно се опитах да я изслушам цялата, но не издържах, по лигава песен не бях чувал от много време, може в мен да е проблема де :>

Konstantin каза...

Айде стига с това разделелние на стари и млади. Същата мухлясала гилдия мощно се надигна срещу чалга вълната в средата на 90-те. Спряха ли я?

Явно просто няма интерес към новите групи. На какво се дължи това е друг въпрос, но определено не е заради старите муцуни, които се борят за кокала. Все пак шоубизнесът си е бизнес и се интересува от печалби. Канят Васил Найденов, защото новите групи не могат да направят хитове като "Казано честно", "Синева", "Сбогом, моя любов" и много други.

И с риск да прозвуча като мухлясал пенсионер все още на mp3 player-a слушам песни на Кирил Маричков и Данчо Караджов, а не на ПИФ. Когато феновете на ПИФ станете повече от тези на Васил Найденов, тогава ще започнат да ги канят тях във всемъзможни риалитита.

zarichinova каза...

не знам, Оху, за манипулацията на вота, обаче манипулацията на обществото ме дразни най-много. защото е смешно да възприемаме толкова насериозно един тъп конкурс за изкуствена музика. и не знам също за фолк елементите, обаче чалгата е задълже - поне ако съдя по туркинята дето спечели, после гъркинята. дори на руслана песента, дето се води мн хубава, започна да ме нервира след 2то слушане. само онази сръбска лесбийка ми хареса - мария някоя си. тя поне пееше от сърце и не беше лачена кукла. а колкото до Кичка - екстра си й е. Ама не мисля, че би имало проблем при следващото прибиране да кажеш, че си голяма звезда в Бостън. Всички ще ти повярват. А ако кажеш, че Брад Пит ти е бивщо гадже, ама си го разкарала, щото се целува лигаво, тогава направо ще те пратят на финал без конкурс:)справка: там Соня не знам си коя си и разни други смешки.

напълно съм "За" на еассс предложението за намаляване на бюджетната издръжка,ама тогава сигурно ще им се блокира тотално работата, щото няма да знаят какво да правят.

а за ПИФ, не ме ебавай, Коки. защото са млади, правят хубава музика и не ги канят по шоу програмите..... защото не ги канят по шоу програмите. ако разбираш какво искам да кажа. не можеш да си известен, ако никой не ти обръща внимание и нямаш никакво промотиране. Ама това е навсякъде с качествената музика в момента.

абе както и да е - спорът е безсмислен, аз все живея с мечтата да се роди някой нов Джим Морисън. ама ще вземе да се яви на мюзик айдъл пред Мария и тя ще му каже, че не стаа...