понеделник, 22 декември 2008 г.

Мартин Димитров председател!Харесвам Мартин Димитров. Той е млад, интелигентен, активен и позитивен. Не простее, не говори глупости, за да привлича евтино внимание върху себе си, има блог и докато беше временен представител на България в ЕП, единствен действаше. Оттогава ми стана и особено симпатичен, защото Петър Стоянов, въпреки усилената му работа, не го сложи в листата за евродепутати на ОДС. Но то така и така никой от сините не мина прага. Някой беше казал, че той няма да успее, защото е имал нещастието да е политик от британски тип в държава като България. Минусът му е липсата на харизма, такава каквато притежават примерно Волен Сидеров, Първанов и ББ и най-вероятно фактът, че не говори на езика на народа, а се изразява така както би трябвало да правят политиците. Е и?

Не искам да повярвам, че компетентното политическо говорене е минус за един политик в България. Все пак от днес Мартин официално е председател на СДС, което е една стъпка в хубава посока.

Любопитно е, че само час след като официално стана ясен изборът на нов лидер в СДС Иван Костов изпрати поздравително писмо, предлагайки "разговори за създаване на дясно-центристка изборна коалиция". Решението на Димитров - за или против обединение с ДСБ, ще бъде трудно. Но явно не само аз съм доволна от новия лидер на СДС.

Няма коментари: