петък, 19 декември 2008 г.

злоба -> новини -> гледаемост на полуумрялото шоуСлави Трифонов напоследък явно наистина се е олял. Не че му гледам шоуто, отдавна не съм сигурна дали някой го прави. Все пак явно има и такива, защото изпълненията му са основна тема в медиите от няколко дни. И се поставя извечният въпрос докъде се простира свободата на словото у нас. Поставиха го този път Любен Дилов - син и Георги Пирински.

Порових се малко из Вибокс да видя прословутото предаване за жените с репродуктивни проблеми. Гости на Слави са сценаристите му. Явно новите.
Попаднах и на някакъв кючек, изпят от актьори, имитиращи лидерите в Тройната коалиция.Ясно е, че и сред министрите, и сред депутатите има мързеливи, некомопетентни и корумпирани личности. Но не може да се каже, че всички са такива. Ако имаш доказателства - изложи ги, поспори, докажи, опиши, предизвикай и най-важното - назови конкретни имена, конкретни деяния. Обединявайки всички депутати с общи етикети като дебелогъзци, не постигаме нищо друго, освен уронване престижа на институцията Народно събрание, а оттам - и на конституционно заложения модел на управление. А подигравайки се с Конституцията, отричайки я, ние се е..ме с Демокрацията. Което не е приемливо за едно модерно общество, за едно общество, което има свободен достъп до исторически книги и учебници, общество, което с едно щракване на мишката, може да разбере какво става, когато демокрацията се стъпква в калта и бива запратена в задния ъгъл. Тогава идват хора, не по-малко жадни за власт. Не по-малко мързеливи, некомпетентни и корумпирани. Разликата е, че тогава горепосоченото общество загубва достъпа до много места. Това обаче много хора не го разбират. Спорейки с приятели, постоянно съм обявявана за про-Станишев настроена, за антихуманист, за "абе ти луда ли си - сички са мекерета" и т.н. Разрушавайки авторитета само на една единствена демократична, конституционно устроена институция, ние внасяме хаос в цялата държава и недемократичните интереси стават много по-удобни за прокарване, защото те са нещо "ново", нещо "различно", нещо насочено срещу толкова мразеното статукво.

А коментарите под клипчетата са ясни. Само да отбележа, че пускам коментарите такива, каквито са и не нося отговорност за нецензурно съдържание. Брейн уошинг та дрънка (дет се вика:)

профил на damad_ damad_ каза:
Боклуци!Боклуци!Всич Политици са Боклуци!

профил на prins prins каза:
Мрсъни курви, като дойдат парламентарни избори запова да ми се драйфа, като видя кандидат депутатите.

профил на byxal_ byxal_ каза:
maika vi tapa da eba na vsi4ki bg politici!NA SAPUN !!! :@

профил на zidan94 zidan94 каза:
nogo zdrava pesen too album na slavi e vurha no mercy

Сега какво да ги правим тези хора? Аз лично не бих се срещнала с тях и да им говоря за предимствата от демокрацията. Страх ме е, честно.

Единственият ми въпрос е -Защо чак сега?-. От близо 10 години чета подобни етикети из ВАЦ-ове и други вестници, слушам ги по радиото и телевизията. Слави далеч не е първият. За Карбовски защо никой нищо не каза, когато заяви, че момичетата, връстнички на демокрацията, са проститутки. Кеворкян също. Бареков. Те са толкова много, че не си заслужава да ги изброявам.

Факт е обаче, че Слави си постигна извечната цел - вдигна си рейтингът! Защото след широко промотираните му драми, свързани с ослепяване, оплешивяване, тежки заболявания и т.н. явно се изчерпа откъм лични тъжни истории и мина на добре познатото му ноухау - злоба -> новини -> гледаемост на полуумрялото шоу

Няма коментари: