понеделник, 10 март 2014 г.

"Ами, славяни сме. Рода. Говорим един език. Молим се на един Бог. И харесваме ЖЕНИ."Прочетох Дачков преди малко и ми се зави свят от всичко, което казва и начина, по който го прави... Добре че малко по-късно, без да искам, попаднах на ето това. Такова просто обяснение на новозараждащата се тоталитарна концепция, в чиито планове безспорно влиза и България. Макар второто да е написано три дни след първото, то е като негов блестящ отговор. Отляво е Дачков, отдясно - Бойко Пенчев.

Елцин бе разпад, Путин е идея за национална идентичност и най-вече за бъдеще. Който не разбира тази елементарна истина е обидно глупав. Да се мисли днес, че Русия ще даде Украйна – която й принадлежи – без бой е смешно.
[...]
Ако тази отрекла се от християнските си корени и оглупяла Европа (гробище за скъпи покойници по Достоевски) нямаше остен, който да я ръчка и да боде гордостта й!
Онова, което му трябва (на Путин), са не новоприсъединени територии, а трайно разделена на украински националисти и руски сепаратисти Украйна, където Русия се явява "стабилизиращ фактор". "Фашистите" в Украйна, както сепаратистите и ислямистите в Северен Кавказ са удобният враг, който оправдава ограничаването на свободите и поддържането на огромен военен и репресивен апарат. 
[...]
Идвал бил Новият световен ред, в който мястото на България е при "православието и самодържавието"!
[...]
И в руската, и в българската публичност "фашизъм" се появява в идентична ситуация – като етикет за някой, който се е обявил против олигархичната посткомунистическа върхушка, дошла на власт "след демократични избори", каквото и да означава това в руския и българския случай.
[...]
Западната цивилизация е основана върху личния избор, като признаването на този избор се разпростира и върху границите на сексуалното поведение. Именно затова "европейско" започва да се римува с "гейско".
[...]
Хомофобията не е просто неприемане на сексуално различните, тя е дълбинно, полусъзнателно неприемане на самата идея за лична свобода

Сякаш все повече хора искат да избягат от свободата, подслонявайки се във въобразения свят на някаква "естествена" общност, дефинирана от езика, земята, културата, религията. "Славяни сме. Рода. Говорим един език. Молим се на един Бог. И харесваме ЖЕНИ." "Западът", англо-саксонските империалисти, евреите-банкери, Сорос и соросоидите – всички те са Злото, защото са разрушили този уютен свят на простите радости. Ето това е манталитетната нагласа, която за съжаление ще ни дърпа все по-осезаемо към политическия инфантилизъм. Защо инфантилизъм ли? Защото този "естествен свят" никога не е съществувал, а е изфабрикуван, за да държи на власт Путин и подобните на него. Той е най-опасното им стратегическо оръжие. Новата идеология, легитимираща неототалитарната държава.


1 коментар:

Анонимен каза...

" ...И харесваме ЖЕНИ."
Колко проницателно, а аз винаги съм се чудил защо трябва да ограничаваме мисленето, емоциите и сетивата си в рамките на някакъв пол, биологичния вид или дори цялата флора и фауна на нашата планета.
За съжаление, ако частта за жените е смешна, предходното е направо плашещо "Молим се на един Бог".
Освен че е равнозначно на това да кажеш, че водата е мокра, показва и непознаване на "собствения" Бог/религия, а може би дори и по-лошо.
Бог винаги е бил един единствен, макар и различни да са неговите проявления и названия, той е неотменна част от всеки човек и как и дали ще го познаем зависи само от нас.
Жалко, за тези, които допускат, в името Божие да се отделя/разделя и горко на тези, които съзнателно въвеждат в заблуждение (независимо от подбудите им).