четвъртък, 27 февруари 2014 г.

РажáДобре. Чуйте тази песен:Ако не можете да се концентрирате, минете направо към втората минута, която представлява един вид връхната й точка.

Сега чуйте ето това:
Тук недейте да прескачате. Тук цялото нещо е една връхна точка.

Значи, първото е оригиналният изпълнител на песента, който се казва Ванс Джой. Знам го заради втория - едно момиче, тя от своя страна се казва Ража, с ударение на второто "а". Това е нейният хит.

"I was scared of dentists and the dark..." изпява само първите думи и всички се въодушевяват, викат, скачат и пеят. На 21 е или на 20, или на 23, приятелите й различни неща ми казват. Родена е в Палестина, но живее в България от толкова много време, че никой не би предположил, ако не беше това име, което постоянно провокира спорове. Тук имаме едно момиче, което доста самоуверено си пробива път и то с китара, принципно запазена мъжкарска марка, с топъл, ама твърд глас, дрезгав направо. И с вдигната високо брадичка. Първо почнала да свири на приятели, на китарата, на Народния, на Кристал. После тук-таме, в някое барче, в някое клубче. Вчера, например, успя да напълни бара Мейз, че даже и при вход 5 лева, и то в сряда. Остава й да почне да записва авторска музика и да се изстрелва към Голямата сцена, колкото и да е относително това понятие тук. Факт е, че не се сещам за друг случай, в който в рамките на три месеца да съм ходила на три лайва на един български изпълнител, че даже и срещу заплащане. И на всичкото отгоре жадно да чакам следващия. И не съм само аз. Всички сме. Слушаме и скачаме.

Но мисълта ми беше друга. Не е ли смешно, че е толкова по-добра от този Ванс! Сериозно.

Ето още:

Няма коментари: