сряда, 5 февруари 2014 г.

Dear Sochi, Gay is OK
'Здравейте, името ми е Владимир'

Шотландският производител на бира BrewDog е произвел бира, която се шегува с руския президент. Анти-Путин шишето подкрепя правата на хомосексуалните срещу хомофобската политика на Москва, контекстът са Зимните олимпийски игри в Сочи. BrewDog ще даряват 50% от печалбата си на организации, които се занимават с права на малцинства.

Съоснователят на BrewDog Джеймс Уот искрено се надявал, че когато Владимир Путин, уморен от натоварен ден на езда без горнище, борба с яки джудо мъжаги или риболов, се отпусне в кадифено кресло, някоя от красивите му асистентки ще му поднесе бутилка Hello My Name Is Vladimir, с която да овлажни устните си.

Причината за ироничната кампания е законът, който действа в Русия от юни 2013 г. и който забранява разпространението на "нетрадиционна сексуална ориентация".

Не му е лесно на Путин. Подкрепата на света към нехетеросексуалните хора в Русия продължава.

На 07.02.2014 г., в деня на откриването на зимните олимпийски игри, Гугъл развя гей знамето като фон на олимпийските дисциплини:Канада:Южна Африка:Sochi Boys - Official Sochi Olympics 2014 Song


Немските екипи:

Същевременно норвежкият министър на здравеопазването Бент Хойе обяви, че ще посети олимпийските игри в Сочи заедно със съпруга си.

И един бонус от Лили Алън:

Няма коментари: