вторник, 2 юли 2013 г.

Стоян Радев за смисъла на протестите #ДАНСwithme





Май го изтриха. Тук го има обаче още.

Ето и целият текст:

Не знам дали хората си дават сметка какво означава протестите да спрат и управляващите да останат на постовете си.

Това означава в един открит двубой нечленоразделната платена агитка на националистите, която пика на колоните на националната опера да победи световната оперна прима Александрина Пендачанска.

Това означава жалките политически марионетки, които участваха в едно престъпно назначение на шеф на ДАНС, да победят големите български актьори и режисьори като Камен Донев, Явор Гърдев, Теди Москов.

Това означава авторите на доноси да победят най-четения и превеждан съвременен български автор Георги Господинов.

Това означава платените журналисти на Делян Пеевски да победят свободните журналистически гласове, които са чест за професията във вашата телевизия и в останалите медии.

Това означава истеричният глас, който призовава всички към омраза и насилие, да победи хилядите протестиращи, които дори не стъпват по тревата, когато протестират и с усмивки дават минерална вода на полицаите.

Това означава икономистите и юристите, които се погрижиха за монопола над хазарта и за закони, които облагодетелстват олигархията, да победят икономическите и юридическите експерти на неправителствените организации.

Това означава престъпните босове и техните дебеловрати бодигардове да победят родителите с деца на раменете си, отишли да протестират.

Или с други думи това означава позорът на нацията да победи гордостта на нацията.

Няма коментари: