петък, 8 март 2013 г.

Кой и защо атакува Прокопиев във Фейсбук?



Влизайки днес във фейсбук, видях като топ новина следната снимка:


Скоро бях прочела статията Кой и защо атакува президента и ми стана интересно. Проверих тази група, където изрично е написано, че трябва да се прави някакъв рекорд (ВАЖНО: За да поставим рекорда, наистина трябва да сме най-голямата българска група.)
Съответно, феновете им са 313.263. Любопитно е, че в рамките на 24 часа са публикувани точно десет политически статии, наред с истории за чалга певици, секс и снимки на разголени жени. И десетте касаят Иво Прокопиев, както и президента Плевнелиев, Саша Безуханова, Зелените... Източниците на тези крайно манипулативни "новини" са тв7 и по-конкретно Бареков, сайта Блиц, уж европейски сайт на име neweurope.bg, Красимир Каракачанов и Яне Янев (който според слуха щял скоро да издаде труда на своя живот: "Пълна енциклопедия на корупцията в България - от А до Ю"). Не знам Прокопиев дали е чист като сълза, но той е собственик на двете най-авторитетни и сериозни медии у нас. Освен това със сигурност знам, че горните хора са едни от най-отвратителните лица от българската сцена и ако не харесват някого, то той/тя директно печелят симпатиите ми. Щом излиза като топ новина в моя фейсбук, значи някой плаща за промотирането й. Адски низко.
  1. Киро Японеца платил на Росен Плевнелиев 15 млн. лв.
  2. Защо президента отрича, че е съсед с олигарха Иво Прокопиев. Ето доказателства, че живеят къща до къща и си гостуват често. Гузен негонен бяга ----> http://tv7.bg/dobro-utro/news/9662622.html
  3. Плевнелиев си купил имот за без пари от Прокопиев. Дали сега не иска да му върне услугата като му даде властта ----> http://www.blitz.bg/news/article/186737
  4. Разследване на авторитетно европейско издание разобличава Плевнелиев и неговите зависимости с Иво Прокопиев ----> http://www.neweurope.bg/article/zavisim-li-e-prezidentt-ot-interesite-na-edriya-biznes - Сложено общо шест пъти
  5. Бареков разкри в ефир тежки връзки на президента Плевнелиев с олигарха Иво Прокопиев. Олигрха иска да превземе властта именно чрез близостта си с Президента.
  6. Президентът води преговори и хвърля прах в очите на хората, смята лидерът на РЗС
  7. Настъпи ли възмездие за "Зеления октопод"
  8. Каракачанов: Държавният глава прави голяма грешка, като вече две седмици протака създаването на нов кабинет
  9. Президентът Плевнелиев влиза в политиката благодарение на олигарха Иво Прокопиев
  10. Поставено лице на олигарха Иво Прокопиев поема държавата


1 коментар:

Анонимен каза...

1. "Адски низко" - а ти какво си очаквала? Това е политика все пак, в нея морала носи друго семантично значение.
2. "Горните хора са едни от най-отвратителните ..." - Дааа безспорно, а последния си е направо номер 1, но невиждам защо това да е априорно основание Прокопиев да ми е "симпатичен"
3. Две??? седминчника на "Капитал" безспорно и имал някой безпрецедентни разследвания и относително задълбочени и безспристрастни анализи (доколкото изобщо е възможно), но ми е интересно кое е второто издание (само да не кажеш че са Дневник или ежедневника Капитал). Може би имаш предвед "Бакхус" :)
Връзката Плевнелиев-Прокопиев-Илиян Михов е ясна, но не мисля че това е някаква световна конспирация и повод за апокалиптични сценарии. Вярно не си падам по кейнсианството,и неговите формина краен икономически либерализъм и и монетарен подход за справяне с кризата, но все пак това е служебно правителство и едва ли Михов (ако той се окаже утрешния служебен премиер) или дори Прокопиев ще тръгнат да провеждат/прокламират такива политики.
Извод: Мисля че служебния се очертава като добър компромис .. но все пак времето ще покаже.