събота, 5 ноември 2011 г.

Супа от настъргани моркови




Когато Веси се върна от Германия, донесе тази вълшебна рецепта за супа. Никога преди не се бях впечатлявала от супи, извън млечната картофена. А и идеята за настъргани моркови звучеше по-скоро отвратително.

За 5 порции ви трябват 5-6 големи моркова, топено сирене от тези в кръглите кутии, най-добре с подправки, вода, олио и сол.

Настъргвате морковите на големите дупки на рендето. Слагате олиото в тенджерата и ги задушавате лекичко за 3-4 минути. После добавяте вода до горе. Слагате сол и евентуално подправки, ако сте купили сирене без такива. Когато тръгне да ври, добавяте топеното сирене, цялата опаковка (като преди това старателно сте махнали опаковката на всяко едно от триъгълните сиренца). Чакате да се разтопят. Проверявате на вкус и би трябвало всичко да е наред! После, по купичките като се разпредели супата, може да добавите пресен магданоз - придава блясък.

(Рецепта тип онази соц книга "Готварска книга за мъже", която доста успешно се прилага и за съвременната непохватна жена.)

2 коментара:

Dani каза...

Тази супа вече я правих два пъти, благодаря много за рецептата :Р Не съм очаквала тук да намеря нещо такова, но животът не спира да изненадва :)

zarichinova каза...

Здрасти, Дани, и аз не съм очаквала, че ще готвя някога. Но вече дори изпитвам удоволствие от това :)

Пробвай и тази супа, препоръчвам ти я горещо:

http://phood-tales.com/2011/11/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%84%D0%B8%D0%BE%D0%BB/