четвъртък, 30 юни 2011 г.

Дини





Че са ги хванали - ОК, явно са спазили някакви закони. Че се гордеят - общо взето разбираемо, свършили са си работата, примерно съвестно. Обаче е отвратително тъпо, че са викнали фоторепортери на БГНЕС да снимат. Защото, разбираш ли, афганистанци, дини... голям майтап.

14 коментара:

Konstantin каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Снимките са направени от МВР, разпространени са от пресцентъра на МВР и изобщо може да си изтриеш поста...

zarichinova каза...

Анонимен, когато пише снимки: БГНЕС, няма как да знам, че са направени от МВР, първо. И второ - фактът, че са направени от МВР и разпространени от пресцентъра на МВР въобще не омаловажава факта, че някакви хорица, в крайно унизителен за тях момент, са изтипосани из българските медии и то очевидно без тяхно съгласие. Те може да са нарушили законодателството за чужденците в България, МВР обаче нарушава Конституцията.

А иначе... това аз какво ще трия, не е твоя работа.

Анонимен каза...

Говориш високопарно, но очевидно без покритие. Коя точно разпоредба на Конституцията нарушават? От време на време е хубаво да чете човек.

zarichinova каза...

Ти да не би да си от правния отдел на МВР? Интересно ми е просто.

Относно разпоредбата примерно това става:
Чл. 32.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Анонимен каза...

Четеш, но не разбираш. Кои са предвидените в закона случаи? Жокер - Закон за МВР, Правилник за прилагане на ЗМВР ;) Ако следваме твоята логика, то заснемането на всеки един арест и неговото разпространение би било противоконституционно, малко няма логика или?

zarichinova каза...

Заснемането е ок за целите на разследването. Разпространяването на снимков и видео материал по медиите не би подпомогнало разследването, особено пък в този случай. Тук целта е пиар за МВР, а резултатът за хората е унижение против тяхната воля.

Анонимен каза...

Момиче, прочети закона - ЗМВР чл.4 т.4 ПУБЛИЧНОСТ

zarichinova каза...

Хаха публичност!!! Публичност намирам само в дините аз, а не в нещата, които ме интересуват! Момиче/момче, аргументите ти са толкова предвидими, че хората могат да си помислят, че съм си те измислила ;)

Анонимен каза...

Аз едно не мога да разбера, пишеш ей така вятърничеви мнения и когато насреща ти застане човек с точна и ясна аргументация ти казваш, че е предвидим?! Кое е предвидимо, че МВР са в законовото си право да те арестуват, снимат и публикуват? Това, че светоусещането ти е меко казано интровертно не означава, че си права за един нагледно прост и незначителен факт. Може да не си съгласна, може да си мислиш, че не е честно, но това е положениет, ако не си щастлива имаш не много варианти - емиграция, протест или да станеш законодател. Празнословието и блогщината виждам са модерни, но в никой случай не са полезни. И накрая да завърша с любимото ми - Нищо лично :)

Konstantin каза...

ОК, нека приемем, че няма формално нарушение на правилата. МВР може да разпространява снимки от арести по тяхна преценка.

Но може ли анонимният експерт да ми обясни какъв е точно смисълът снимката да бъде публикувана в медиите вместо едно съобщение, че са били задържани група афганистанци, опитващи се нелегално да влезат в ЕС? Снимката ще ограничи трафика на хора? Ще вдъхне повече доверие у българските граждани в органите на реда? Ще ускори приемането ни в Шенген?

Да бе да, а един мармот увива шоколадите в станиол.

Очевидно е, че става дума за проява на дебелашки, типично милиционерски хумор: "Глей ги тия мангали в дините как се пулят. Дай да ги щракнем."

И приятелю полицай, айде моля те да не даваш заповеди кой точно какво да пише. Когато не си съгласен, спори. Когато е нарушен закон, изпълнявай си задълженията и вземай мерки. Ама не сме преди 30 години да се изживяваш като последна инстанция, когато сигурно щеше да я привикаш в районното и да я офъкаш тая нахалната, дето си позволява да се съмнява в изначалната правота на милиционерските решения.

Анонимен каза...

Искаш да кажеш, че МВР публикува информация в медиите? Нещо си в грешка - http://www.nsgp.mvr.bg/News/news110630_01.htm?ill=1
Тук дори са им закрили лицата, това че някоя медия се е сдобила по втория начин е тема на съвсем различна дискусия. Коментарите за куките, мисля да не им обръщам внимание, все пак предпочитам да те офъкам, пред това да споря...

Konstantin каза...

Ехааа, как се е справило МВР-то само. Едни снимки не могат да опазят :-) :-) :-)

Кажи кога ще можеш да ме офъкаш, че идват жеги. Да видя и аз никаква полза от МВР, че като ни обраха апартамента, на баща ми три пъти офиса, като ще ме отнесат на някоя пешеходна пътека, все нещо не успявам да се уверя, че "истината днес е само тази, нашата полиция ни пази". Ама за офъкването вярвам, че имате ноу-хау, та ако си предлагаш услугите, що да не се възползвам.

Анонимен каза...

Прескачаш от теза в теза, нали бяха публикували в медиите снимките, хайде стига си дрънкал само заради разговора. Написах го и по-рано, от празнословците, макар и на почит, не са за подражание. Това че полицията не си върши работата е съвсем различна тема, тема която заслужава дискусия, но не тук в коментарите на пост, който четат не повече от 20 човека. Определяйки ме като кука не прави мнението ти по-стойностно, все така лъха на посредственост и типичното самочувствие на човек, който най-достоверния му източник на иформация е Дискавъри.