петък, 5 февруари 2010 г.

Пропяване



"Немските консерватори са прочути с чувството си за консервативен хумор", а нашият премиер май насериозно смята, че да разкриеш неразкрито убийство, означава да намериш убития, а не да докажеш убиеца.

Това случайно намерено клипче от Господари на ефира ми докара болки в стомаха от смях. Не ми се иска да вярвам, че наистина казаното е прозвучало и извън ефира на бТВ, ама нямам избор.



Тук може да бъде видяна и официалната версия без господари.

Всъщност зададеният на Борисов въпрос за 150-те поръчкови убийства, не касае това как той се справя с организираната престъпност като премиер в момента, а се отнася до един по-ранен етап от политическото му развитие. През 2007 г. в американския "Конгрешънъл Куотърли" излезе статия, която обвиняваше Борисов, че е замесен в 30 от 150 знакови поръчкови убийства, като "по време на четиригодишния си мандат във вътрешно министерство от 2001 до 2005 г. Борисов е използвал служебното си положение, за да контролира официалната корупция и да помага на своите съдружници мафиоти да премахват конкурентите си от подземния свят." Авторът на статията цитира поверителен анализ за риска от инвестиране в страната (България), поръчан от частна банка. Дали подобни обвинения са оправдани или не, не може да бъде доказано на този етап. Факт е обаче, че в деня на излизане на доклада, Слави Трифонов отстъпи стола си в шоуто по бТВ на тогавашния кмет за 1 час ефирно време. Борисов обърна всичко на майтап и историята с доклада беше забравена в България. В Германия обаче явно помнят.

Няма коментари: