неделя, 1 ноември 2009 г.

Welcome to НСС



Преди 2 дни бях на практика в следствието в София. Имаше някаква безумна лекция на зам. директора, която беше нещо като "10 лесни стъпки към пълна политическа некоректност". Примерно "едно време гледахме да не назначаваме жени, защото като се окаже на нощно дежурство, току виж сме пропуснали някое убийство - хъ-хъ-хъ".

Заведоха ни и в ареста. На един от етажите се правел ремонт и там нямаше задържани, така че спокойно можехме.. да потънем в атмосферата. Полицаят, който ни пазеше, заяви, че това, което виждаме било лукс в сравнение със ситуацията по другите етажи. Само да отбележа - банята и мивката са в същата стая, в която са и трите легла. Одеала рядко има. Ако има пък, не мисля, че някой би искал да ги пипне. Прозорци има, но стъклата са замазани и не се вижда абсолютно нищо. Има някаква стая, която явно се ползва за готвене, а върху огромната тава, която беше зарязана там, личаха следи от последните 20 манджи, готвени в нея. Няма да продължавам. Ще пропусна и онази гняс между решетката и прозореца.






Та въпросът ми е как като престоиш дори една нощ там /получиш и бонус - недоброжелатени съкилийници и пазители на реда/ няма да ти се прииска още на другия ден да извършиш ново престъпление. Ей така - просто, за да прее*** системата. Да не говорим за варианта да носиш нещо нередно в чантата си, което примерно някой приятел ти е дал заедно с носните кърпички и телефона си. И да се озовеш там. В БГ презумпцията за невинност рядко се зачита, но дори и виновността да е напълно доказана, никой не заслужава подобно отношение.

След две седмици сме в затворите. Чудя се какво ли е положението там.

2 коментара:

zamshefanasledstvieto каза...

Не ме разбирай погрешно: тва е мега тъпо!

1. етажа наистина беше в ремонт... не са нужни кой знае колко завивки...
2. основния контингент на клиентите е цигани... да не мислиш, че на улицата живеят в по-голям лукс
3. естествено е нужниците да са в килиите - тва не е градски транспорт да те свалят 3ма чичковци и да те изтръскват после.
4. не е нужно да описваш стаите като хотелски комплекс: хората не прекарват свободното си време там.
5. Щом е толкова гадно: защо ще ти е да вършиш неща, за които да те върнат там... та били те и толкова сладки като "преееее на системата"... колкото до "варианта да носиш нещо нередно" - поне ще се научиш как да го носиш!
6. Виновността и Отношението в ареста са две абсолютно несвързани понятия... Хванат си, следователно ще си задържан. Останалото се доказва! А докато си задържан обмисляш връзката си с противоправното поведение - никой не е длъжен да те държи за ръка и да ти напомня колко е красиво навън.
7. Снимките са забранени.
...
8. Такъв извор на простотия да наречеш лекция е все едно да кажеш на прасето полицай.

zarichinova каза...

Трябва ли обществото да третира престъпниците, както престъпниците третират обществото?
Според мен отговорите ни биха били коренно различни, така че е безсмислено да ти отговарям точка по точка.

PS: Следи си пълните членове и запетайките.

PSS: За снимането си прав. И всяко оправдание би звучало тъпо.