петък, 4 април 2014 г.

Аня Нидрингхаус /АП



Германската фоторепортерка Аня Нидрингхаус е загинала днес в афганистанския град Хост. Простреляна от полицай. 

Или поне от човек, който в момента заема тази роля. Когато в такива държави се провеждат избори, какъвто е случаят с Афганистан (утре има президентски избори), масово се търсят желаещи граждани да пазят реда и им се раздават униформи без кой знае какви проверки. Затова и може да не е било "журналистка убита от афганистански полицай", а от предрешен като полицай талибан. Понеже не са всички там талибани, нали. Та така, поне на мен ми се стори нечестно - сякаш всява усещането, че държавата Афганистан и нейната машина стреля по европейските журналисти нарочно и по дифолт. А май не е така, май точно в момента те се опитват да тръгнат по разумен път, да бъдат отслабени позициите на талибаните още... примерно, скоро се учудих, че имат разни риалити шоута дори

Затова посъбрах снимка на Аня Нидрингхаус. Сигурна съм, че е знаела какво прави и какви са рисковете. Искала е да остави следа. 

И го е постигнала:


Работата на Аня Нидрингхаус е била красива и важна. Защото какво друго освен снимките могат да вразумяват такива коментатори:

Преглед на профил

VenRus 2008 #Нова година - нов премиер!

Рейтинг: 4519Неутрално
  • 1
  • 14:27
  • 04 апр, 2014
Диваци. Най-добре е да ги оставят да правят каквото си искат. Да се изтеглят от там всички западни лекари, лобисти, бизнесмени, военни, журналисти, етс. да се въведе забрана афганистанци да посещават западните държави, да им се сложи строго ембарго, нищо да не може нито да влезе нито да излезе от Афганистан, да се спрат всякакви помощи (пари, стоки, лекарства, етс.) пък те да се оправят както си искат. Като им е кеф да живеят като във времето на Мохамед - така да е.
Цар Самуил получил инфаркт като видял воините си ослепени. Сегашните политици са пред инфаркт, виждайки, че народът е прогледнал.
Оценка
-11 +34

Няма коментари: