четвъртък, 5 януари 2012 г.

Вежди Рашидов - оставка!



Ако трябва да избирам новината на деня. То това е тази. Министър... на културата... на държава-член на ЕС... с претенции за артист... заявява, че "Най-неприятното съсловие са гейовете", заявява, че мечтаел "да има нещо женско около себе си", защото "женското е друго" и определя внучките си като "кокошчици"... Извадките от интервюто му, което не съм си правила труда да чета в цялост, показва една отчайваща отдалеченост от модерните разбирания и коректния език. Това не е министър, това е някакъв некултурен патриархален старец.

Ако и вие смятате, че е недопустимо да се подминава подобно хомофобско и сексистко поведение, можете да изпратите писмо до press@mc.government.bg. Яна Бюрер Тавание предлага от страницата си във фейсбук следния текст:

Министър Рашидов, във връзка с абсурдното ви, обидно и опасно изказване относно гей хората и жените в последния брой на списание "Биограф", настоявам незабавно да подадете оставката си. Отвъд неприемливото е човек с вашите възгледи да заема публична длъжност.

Няма коментари: