сряда, 24 септември 2008 г.

Класически популизъм



...или колко лесно е ББ да обещае

Преди около година и половина се събудих от силен шум под балкона ми. Десетина човека водеха ожесточен разговор помежду си - ръкомахаха, сочеха ту нагоре към съседния блок, ту надолу към една пропаст, обикаляха в кръг и най-вече цъкаха - цъ цъ цъ.

Месец по-рано бяха започнали работите по строежа на нов блок на ъгъла между столичните улици "Райко Алексиев" и "акад. Методи Попов" в кв. Изток. Демек - изкопаха една дупка или изкоп /ако трябва да звуча по-професионално/. Обаче очевидно некачествено. Защото съседният блок се пропука и а-ха да падне в гореописаната дупка. Евакуираха хората, затвориха пътя, надойдоха медии да снимат с едни големи камери... и, предполагам случайно, точно по това време се намеси и самият кмет на София Бойко Борисов. Разпространи писмо до медиите, в което сърдито посочваше, че е поискал отнемането на разрешителното за строеж на строителната фирма - http://www.sofiadnes.com/modules.php?m=news&nid=31438.
Разказвам тази история не защото ме интересува нечия нездрава любов към камерите, нито факта, че проверки от страна на Общината имаше чак след "публикации и изявления в медийното пространство". Вълнуващото е, че имам неподправено доказателство, буквално под носа ми, какъв е резултатът от едно Бойково обещание.
В конкретния случай, той е 6-етажен блок с няколко реда кулички отгоре, очевидно също пригодни за живот, въпреки че по първоначалния план сградата трябваше да е около 4-етажна. Затова не знам до какво води отнемането на разрешително за строеж в София - но със сигурност не е до спиране на строежа...

Няма коментари: