четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Бежанец. От Африка. Парси. Гей.



1. Бежанка.


2. 3. Гей. Гей

4. Баща - сириец.


4. Мюсюлманка. Бежанка.


6. Бежанец. От Африка. Парси. Гей.


А дали Джамбазки, Расате и Волен биха пуснали тези хора да живеят в България?

Представете си, например, Джамбазки, през 60-те, Лондон:
"Английската нация не може и не трябва да си позволява да се превръща в катун и заден двор на Европа! Фарук Булсара и семейството му вън и откъдето е дошъл - в Африка! За хора като Фарук Булсара ние някога имахме граница, на която се стреляше. Европа вече е унищожена от тази имигрантска вълна."

3 коментара:

Анонимен каза...

Джамбаски не говори ли за имигранти, което определено не е същото като бежанец. Всъщност ВМРО се безпокоят, че имигрантите (не толкова бежанците) могат да се превърнат в ресурс за криминогенния контингент (в контекста на ... ) или по-лошо, вярно, че призивите са отностилно крайни, емоционолнни и популисти (все пак каво да очакваме от националистическа партия§), но вероятно наистина не е зле да се помисли за стимулиране на някой изстласкващи фактори при определени условия и то само за тази част от контингента която не зачита и спазва следните условия:
"В България живеят българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България трябва да говори български език и трябва да уважава и спазва българските закони. Ако някой иска Шериат или легализирани еднополови бракове, да отидат в държавите, където това е държавен закон. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата “дискриминация" (перифраза на "бащицата")
ПС: само не разбрах каква е връзката на Оскар Уайлд и Чайковски с тази история?

zarichinova каза...

1. Джамбазки не говори ли за имигранти, което определено не е същото като бежанец?

- когато бягаш от държава, в която е опасно за теб, минаваш през 4 стъпки: (1) пресичане на границата, (2) подаване на молба за закрила до надлежните органи, (3) регистрация, че търсиш закрила, (4) получаване на бежански статут. Според европейското законодателство ставаш търсещ закрила след втората стъпка, като може дори устно. Според българското до третата стъпка ти си едно правно нищо, водиш се "нелегален". Така че технически погледнато всички бежанци могат да бъдат изкарани имигранти и то нелегални.

2. Все пак какво да очакваме от националистическа партия?

- от всички физически и юридически лица на територията на България очакваме да спазват законите. Проповядването на омраза, основана на етническа принадлежност (например, против имигрантите като цяло, а не възмущение от индивидуални актове на отделни лица), е незаконно и предвижда затвор от 1 до 4 години. Същото наказание е предвидено и за лица, които употребяват насилие срещу някого поради неговата раса, народност, етническа принадлежност.

3. Условията, които сочиш, откъде са взети? Кой ги определя? Знаеш ли колко големи групи българи живеят из целия свят, без да говорят местния език?

4. Никой не е заявявал, че иска Шериат. Това са бълнувания.

5. Еднополови бракове - това е различна от престъпленията от омраза тема. Но никой няма право да гони хора от държавата им на базата на това, че "искат" по-либерално законодателство. Това е почти толкова нагло, колкото думите на ректора на УНСС.

4. Оскар Уайлд и Чайковски са в списъка, защото омразата, която се шири от няколко дни, е насочена и към хомосексуалните. Понеже често те влизат в клуба на хората, които изглеждат различно и не се вписват в образа на истински българин.. Мой приятел е бил заплашван.

Анонимен каза...

1. "... да бъдат изкарани имигранти и то нелегални" да могат, но вярвам в обективната оценка на компетентните служби и дори и да се случва, вярвам, че това са по скоро изключения.
2. " .. незаконно и предвижда затвор от 1 до 4 години", а осъдени има ли? Докато няма ситуацията ще е " Ovo je standard"
3.1. Условията, които сочиш, откъде са взети? Кой ги определя? е как кой? Стожера на демокрацията и обществените ценности в Русия, менторът на плурализма - Владимир Путин (негово изявление в долната камара на федералното събрание, по повод проблемите с нелегалните имигранти от..)
3.2. Знаеш ли колко големи групи българи живеят из целия свят, без да говорят местния език?
Това мой се е превърнало в голям проблем с мащабите на същинско бедствие в някой административни области на Германия.
4. "Никой не е заявявал, че иска Шериат. Това са бълнувания" шериат или забрадка в училище, за обикновенния български националист (май и не само за него) разлика няма.
5.1. Еднополови бракове .. бежанци, хомосексуални и протестиращи студенти правиш страхотна амалгама от несъвместими групи.
5.2. "... омразата, която се шири от няколко дни, е насочена и към хомосексуалните" сега пък ти бълнуваш
5.3. " ...клуба на хората, които изглеждат различно" какво по хубаво, мнозина цял живот се стремят да бъдат различни и оригинални, но все излиза нещо гротескно.
5.1. "истински българин" и какво е това?
5.2. "Мой приятел е бил заплашван" и това в каква връзка (подтекста е ясен), но така казано е просто паразитно изречение с което вероятно искаш да се причислиш или изразиш солидарност групата на "различните", професионално, много професионално.
ПС: "Това е почти толкова нагло" не мисля, че може да има нещо "почти" и дори малко равностойно на посланията на проф. д-р. и. н. Стати Статев (в това се убедих напълно по време на кризата с ПИБ)